LightBlog

Günün Haber Başlıkları 29 Nisan 2024



Günün Haber Başlıkları 29 Nisan 2024

Tahir Elçi davasının savcısı 8 sonra sanıkların beraati yönünde mütalaa kararı verdi.

Kırklareli'nde beraber kaldığı ev arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Yargıtay'da bir aydır süren seçim krizi devam ediyor. Salt çoğunluk sağlanamadığı için devam eden başkanlık seçimlerinin 26'ıncı turundan da sonuç çıkmadı.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" sözlerine halefi Özgür Özel, "Bu partinin genel başkanı olara herkesle konuşur ve müzakere ederim" ifadeleriyle karşılık verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile Gazze'deki son durumu ele aldı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuştuğu Almanca ile dikkat çekti.

[image: Koca Yusuf Gabar'da! Türkiye'nin taşı toprağı petrol! İlk adımlar Berat Albayrak döneminde atılmıştı! Hedefin yarısı tamamlandı] Türkiye'nin enerjide dışa bağımsızlığa yönelik hamleleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Ülkenin en kaliteli petrolünü çıkarmak için Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42'inci kuyuda sondaja başlayan...Devamı için tıklayınız

[image: Torba yasa ile mini paket hazırlandı! Bağ-Kur'lulara ve Taşeron işçiye müjde! 2000 s. emeklilik, 3600 ek gösterge, 7200 prim...] Ülke gündemine sık sık gelen ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren torba yasa, içeriğiyle merakla bekleniyor. Yasa kapsamında önemli düzenlemeler ve yenilikler yer alıyor. İşte, torba yasanın ana başlıkları...Devamı için tıklayınız

[image: Borsaya ilgi arttı! 1 haftada 518 bin yeni yatırımcı! 10 bin için geri sayım başladı] Borsanın, yabancı girişi etkisiyle kapanış rekoru kırıp tarihi zirvesini yenilediği geçen hafta, piyasaya 518 binin üstünde yeni yatırımcı geldi.Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka arzlarda tekrar düğmeye...Devamı için tıklayınız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta parti gruplarına yapacağı ziyaretle yeni anayasa için görüşmelere başlayacak. Kurtulmuş'un anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda ziyaretlerine 30 Nisan Salı günü Meclis'te CHP grubu ile başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum yeni anayasa tartışmalarına dair çok önemli bir açıklamada bulundu. Uçum, yeni anayasada ilk üç maddenin 'milletin vazgeçilmezi' olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yeni anayasanın ana ilkelerinin neler olabileceği konusunda da ipuçları verdi. CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önümüzdeki hafta olacak görüşme öncesi Uçum'un çıkışı dikkat çekti.

AK Partili Metin Külünk, Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada yerel seçimler için yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne kendi istedikleri adayların gösterilmesini sağlamak istedikleri için sahte anketler götürüldüğünü iddia etti.

Günün Haber Başlıkları 29 Nisan 2024 Günün  Haber Başlıkları  29 Nisan 2024 Reviewed by Serkan TALUER on Nisan 29, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

LightBlog