LightBlog

Günün Haber Başlıkları 15 Aralık 2023



Günün Haber Başlıkları 15 Aralık 2023

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından "Suriyeli sığınmacılarla ilgili doğru bilinen yanlışlar" başlıklı bir broşür hazırlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Hazırlanan broşürleri muhalefet milletvekillerimize gönderiyoruz. En azından bu yanlış bilgileri vatandaşımıza dağıtmasınlar. İşin doğrusunu onlar da bilsinler ve doğruları paylaşalım istiyoruz" dedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye´nin güvenliği pazarlık meselesi değildir. Suriye Kürtlerini terör örgütüyle bir tutmak, hem Kürt halkına hem de bizim zekamıza hakaret etmek demektir" dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bolton'un verdiği mesajı yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG kimdir, sanırım bunları tanımıyorlar. PKK-YPG/PYD benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Biz bu terör örgütü mensuplarını ister Kürt vatandaşlarımızın, ister Arapların içinden çıkmış, ister Türklerin içinden çıkmış olsun teröristse hakkından geliriz" dedi

Muzda hasat sezonu başladı, bahçede 16-18 TL.

Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında yarınki seferler iptal edildi.

Patronunu bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanmasına başlanan sanık Halil Kaan Oğuz, cinayetin ayrıntılarını anlattı. Oğuz, ayrıca "O yaralanınca maktule ait çek, senetleri ve benim olduğunu zannederek onun telefonunu aldım. Bıçağı da alarak olay yerinden ayrıldım" dedi.

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul, Ankara, Bolu, Balıkesir, Bursa ve Elazığ adayları açıklandı.

100 Yılın Ses Tüneli Cumhuriyetin 100'üncü Yılı Dijital Deneyim Sergisi'nin açılışında konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, devlet ve milletin Cumhuriyet'in 100. yılını birlikte el ele kutlamaya devam edeceğini söyledi.

İyi Parti'de CHP ile yerel seçim iş birliği reddinden sonra başlayan krizde İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un görevine son verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin, "Sayın Biden aradı Cumhurbaşkanımızı. Sayın Cumhurbaşkanımız burada bir kere daha bütün dünya önünde güçlü şekilde tekrarladığı tezlerini ve hakikati ortaya koydu." dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun son haftasında Lugano'yu 2-0 yenen Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, İsrail'de bir araya geldiği Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'ye yönelik saldırılardaki "yoğun dönemin" haftalar içinde sona ermesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü.

Günün Haber Başlıkları 15 Aralık 2023 Günün  Haber Başlıkları  15 Aralık 2023 Reviewed by Serkan TALUER on Aralık 15, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok:

LightBlog